voetbalzone

Zoet verdringt Tyton weer uit PSV-doel: ‘Hij heeft het uitstekend gedaan’

Gijs Freriks22 nov 2013, 17:55
Laatst bijgewerkt: 22 nov 2013, 17:55
Advertentie

Jeroen Zoet keert terug in de basiself van PSV. De doelman blesseerde zich acht weken geleden in het duel met AZ (2-1 verlies) aan zijn lies en maakte vorige week bij Jong PSV zijn rentree. In de uitwedstrijd in de Jupiler League tegen FC Emmen hield de 22-jarige Zoet zijn doel schoon (0-2 winst). De Veendammer zal zaterdagavond in het duel met sc Heerenveen weer zijn opwachting maken in het eerste elftal.

/

De Oranje-jeugdinternational werd tijdens zijn afwezigheid vervangen door Przemyslaw Tyton. De Pool heeft een goede indruk achtergelaten op Phillip Cocu, maar de trainer valt voor het treffen met Heerenveen terug op Zoet. “Die keuze is aan het begin van het seizoen gemaakt. Tyton heeft het uitstekend ingevuld, maar nu Zoet weer fit is, gaan we verder op de weg die we zijn ingeslagen”, zegt Cocu op de officiële website van PSV.

PSV kan dus weer beschikken over Zoet, maar Ji-Sung Park en Jetro Willems zijn niet van de partij. “Hij kan er nog niet bij zijn, alhoewel hij vorderingen maakt op het veld”, zegt Cocu over de Zuid-Koreaan, die met een enkelblessure kampt. “En Jetro Willems is ook niet inzetbaar. Hij heeft nog te veel last van zijn knie. Maar gelukkig sluiten de spelers langzamerhand weer wat aan.” Tim Matavz en Georginio Wijnaldum zijn eveneens niet van de partij.

Bezig met laden …