voetbalzone

‘Zoet vertrekt voor transfersom van drie miljoen euro naar Engeland’

Erik van Dam10 jul 2013, 00:10
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2013, 00:10
Advertentie

Jeroen Zoet heeft weinig tot geen zekerheid over zijn kansen op speeltijd bij PSV. De 22-jarige doelman werd de voorbije twee seizoenen verhuurd aan RKC Waalwijk en deed het daar erg goed. Louis van Gaal haalde hem zelfs bij zijn voorselectie voor het Nederlands elftal en zei potentie te zien in de jonge sluitpost. Mogelijk kiest Zoet echter voor een transfer naar de Engelse competitie.

/

De geboren Veendammer moet in Eindhoven komend seizoen Przemyslaw Tyton voor zich dulden. PSV-trainer Phillip Cocu zou ook nog het liefst Heurelho Gomes aantrekken, maar Marcel Brands wil dat liever niet. Cocu lijkt niet voor Zoet te willen gaan als eerste doelman, maar de keeper wil wél spelen. Als dat in de Eredivisie niet kan, lijkt een verbetering naar Newcastle United een goede optie.

De Daily Mirror schrijft dat Joe Kinnear en Mike Ashley, de technisch directeur en voorzitter/eigenaar van Newcastle, al ver gevorderd zijn in de gesprekken met en onderhandelingen over Zoet. Zij willen trainer Alan Pardew de doelman graag presenteren als waardige concurrent voor en vervanger van eerste keeper Tim Krul. Wellicht wordt Krul zelfs verkocht, want van Zoet heeft men een hoge pet op. Volgens de tabloid zijn Newcastle en PSV het al eens over een transfersom van 2,9 miljoen euro.

Bezig met laden …