voetbalzone

Zoff looft doelman Gillet: ‘In Italië is alleen Buffon beter’

Erik van Dam17 nov 2009, 09:22
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2009, 09:22
Advertentie

Voormalig doelman Dino Zoff, die in 1982 wereldkampioen werd met Italië, is zeer onder de indruk van de Belgische keeper Jean-François Gillet. De dertigjarige doelman van Bari kan rekenen op veel sympathie en bewondering van Zoff. “Hij is in Italië stilaan gegroeid naar topniveau”, spreekt Zoff uit in Het Laatste Nieuws.

Gillet is bezig aan het veertiende seizoen uit zijn profloopbaan, die hij in 1996 aanving bij Standard Luik. Sinds 1999 keept hij op de Italiaanse profvelden, aanvankelijk bij Monza maar later bij Bari. Met die club is hij bezig aan een sterk seizoen; Bari staat negende op de ranglijst en Gillet incasseerde in twaalf optredens pas zeven tegengoals.

/

“In Italië is Gianluigi Buffon de allerbeste, maar daarachter zit een groepje van vijf, zes goede keepers en daar hoort jullie nationale doelman bij", geeft Zoff dinsdag aan in de Belgische media. “Ik ken hem al jaren. Voor jullie is het misschien opmerkelijk wat hij nu doet, maar hij is in Italië stilaan gegroeid naar topniveau.”

“Akkoord, hij speelde lang in de tweede klasse met Bari, maar hij stond er wel altijd. Dat is niet vanzelfsprekend, want Italië is al lang een land van goede keepers. Fysiek is hij sterk. Ik zie hem graag bezig, want hij is een creatieve en sierlijke keeper. Dit seizoen drijft hij mee op het enthousiasme dat bij Bari vorig seizoen tijdens het kampioenenjaar loskwam.”

Bezig met laden …