voetbalzone

'Zolang Messi speelt, heeft de uitreiking van de Gouden Bal geen zin'

Daniel Cabot Kerkdijk09 nov 2012, 13:00
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2012, 13:00
Advertentie
/

Lionel Messi sleepte de Gouden Bal de afgelopen drie jaar in de wacht en volgens Dani Alves zal zijn ploeggenoot de trofee ook in januari weer in ontvangst nemen. De verdediger van Barcelona is ervan overtuigd dat Cristiano Ronaldo van Real Madrid wederom naast het gouden kleinood zal grijpen. En niet uitsluitend omdat de Portugees naar de buitenwereld zogenaamd arroganter overkomt.

"Zijn uitstraling is niet datgene waarom Ronaldo Messi voorrang moet verlenen", verzekerde Alves vrijdag. "De capaciteiten van Messi geven de doorslag. Daar kan niemand tegenop. Zolang Messi speelt, heeft de Gouden Bal geen zin. Hij is de meest complete voetballer die er is. Het is jammer dat er niet voor elke linie een prijs is. Het is gewoon zonde dat Andrés Iniesta en Xavi geen Gouden Bal hebben."

Alves benadrukt dat Messi en David Villa helemaal geen ruzie hebben. Het tweetal had woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Celtic wat onenigheid. "Dat verkoopt. Er was veel geluid en wellicht moest er geschreeuwd worden om elkaar te verstaan. Maar wij weten allemaal waar die berichten vandaan komen. Van de media uit Madrid. Nu is het verbeterde gedrag van Ronaldo opeens volop in het nieuws, zo vlak voor de uitreiking van de Gouden Bal. Wat een onzin."

Bezig met laden …