voetbalzone

Zomeraankoop kopt United naar eerste zege in VS

Erik van Dam18 jul 2015, 07:15
Laatst bijgewerkt: 18 jul 2015, 07:15
Advertentie

Manchester United is de tournee door de Verenigde Staten begonnen met een vriendschappelijke overwinning op Club América. The Red Devils streden in de nacht van vrijdag op zaterdag in Seattle tegen de Mexicanen in de International Champions Cup. Dankzij Morgan Schneiderlin eindigde de ontmoeting in een 1-0 overwinning voor Manchester United.

voetbalzone

Louis van Gaal begon op CenturyLink Field met Sam Johnstone op doel en achterin het viertal Matteo Darmian, Phil Jones, Daley Blind en Luke Shaw. Op het middenveld ruimde de trainer plek in voor Michael Carrick, Schneiderlin, Ashley Young en Mata en voorin namen Memphis Depay en Wayne Rooney hun plaatsen in. Al na vijf minuten brak Schneiderlin de score open. Mata zette vanaf de rand van de zestien hoog voor en Schneiderlin kopte de bal tegendraads binnen in de rechter bovenhoek.

Er kwamen mogelijkheden op meer doelpunten voor United, maar Rooney (na een pass van Depay) miste en Ander Herrera kopte naast. Adnan Januzaj probeerde het met een schot, dat door de doelman van América gepareerd kon worden. Echte kansen bleven daarna uit. Depay speelde niet onverdienstelijk, had wat goede passes in huis maar leverde geen assist in Seattle. Eenmaal moest hij een stevige tackle incasseren van América-aanvoerder Rubens Sambueza, die daarvoor terecht geel kreeg.

In de tweede helft bracht Van Gaal overigens Bastian Schweinsteiger binnen de lijnen, die net als de andere aankopen dus ook zijn officieuze debuut mocht maken voor de Engelsen. Manchester United verlaat Seattle nu en koerst richting San Francisco, waar gespeeld wordt tegen San Jose Earthquakes en Barcelona. Tot slot oefent United nog in Chicago tegen Paris Saint-Germain.

Bezig met laden …