voetbalzone

Zomeraankoop Man Utd wil in voetsporen van duo treden: 'Ze zijn legendes'

Bart Kruyt20 jan 2016, 16:00
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2016, 16:00
Advertentie

Matteo Darmian maakte begin dit seizoen de overstap van Torino naar Manchester United en groeide sindsdien uit tot een gewaardeerde kracht in het team van Louis van Gaal. De Italiaan is zich bewust van de rijke geschiedenis van zijn nieuwe werkgever en heeft twee spelers uitgekozen in wiens voetsporen hij graag zou willen treden: backs Gary Neville en Patrice Evra.

voetbalzone

“Ze zijn twee backs van wereldklasse die voetbalgeschiedenis hebben geschreven: niet alleen bij United, maar overal”, vertelt Darmian op de website van zijn club. “Ik heb ze allebei zien spelen en ze waren beide belangrijke steunpilaren voor United. Ze hebben bijgedragen aan het succes van de club. Patrice speelde vorig jaar in Italië, dus ik heb hem een paar keer gesproken. Ik heb ook twee keer tegen hem gespeeld in de derby’s met Juventus en in Italië heeft hij laten zien dat hij een kampioen is, net zoals bij United.”

“Neville was natuurlijk de aanvoerder bij United en een clublegende. Kijk naar alles wat hij gewonnen heeft, de prijzen die hij heeft gepakt. Zijn verhaal spreekt boekdelen”, gaat Darmian verder. “Het is moeilijk om Evra en Neville te vergelijken, ze zijn allebei kampioenen. In plaats van ze te vergelijken is het beter om ze te zien als idolen. Ze waren zo goed dat het bijna onmogelijk wordt om op hun hoogte te komen, maar het kan ook een motivatie zijn om altijd hard te blijven werken en alles te geven, zodat je in ieder geval een beetje bij hen in de buurt kan komen.”

Bezig met laden …