Zomeraankoop PSG maakt er als invaller twee tegen Real Madrid

Bart Kruyt28 jul 2016, 07:00
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2016, 07:00

Tijdens de International Champions Cup laten de verdedigers van Paris Saint-Germain zich zien. Tegen Internazionale waren Serge Aurier (2x) en Layvin Kurzawa trefzeker en in de nacht van woensdag op donderdag was zomeraankoop Thomas Meunier de grote man tegen Real Madrid. De rechtsback scoorde tweemaal, waardoor PSG ook het tweede duel in Amerika won: 1-3.

/

Voor Real betekende het treffen met PSG het eerste duel uit de voorbereiding en Zinedine Zidane kon nog geen beroep doen op sterren als Sergio Ramos, Karim Benzema, Cristiano Ronaldo en Gareth Bale. Zij werden gemist, want PSG stond na veertig minuten spelen al met 0-3 voor. De score werd al na een paar minuten spelen geopend door de pas achttienjarige Jonathan Ikone, die zich met het nodige geluk door de Real-defensie dribbelde en raak schoot.

Thiago Silva viel al na tien minuten spelen geblesseerd uit en werd vervangen door Meunier, die nog in de eerste helft twee keer wist te scoren. De van Club Brugge overgekomen vleugelverdediger profiteerde tweemaal van slecht verdedigingswerk van Real; eerst ramde hij overtuigend de 0-2 binnen, vervolgens kon hij ook de 0-3 binnen tikken. Kort voor rust deed Marcelo met een benutte strafschop nog wel wat terug (1-3), maar een comeback van Real zat er in de tweede helft niet in.