voetbalzone

‘Zo’n speler is in West-Europa vijftig tot zestig miljoen euro waard’

Gijs Freriks16 okt 2015, 18:30
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2015, 18:30
Advertentie

Andriy Yarmolenko zette vrijdagochtend zijn handtekening onder een nieuw contract bij Dynamo Kiev en kwam daardoor tot oktober 2020 vast te liggen bij de regerend kampioen van Oekraïne. Daar is voorzitter Igor Surkis erg blij mee, zo vertelt hij in een interview met Sport-Express.

voetbalzone

“Ik ben erg blij voor de fans, dit is een aangename verrassing. Andriy is een van onze sleutelspelers, is hier opgegroeid en is hier volwassen geworden. Hij is niet alleen een leider geworden, maar hoort in mijn ogen ook bij de beste tien spelers van Europa”, aldus Surkis. “Yarmolenko wilde niet gratis de deur uitlopen en daarvoor verdient hij enorm veel respect. Hij verdient ook nog altijd een transfer naar een mooie West-Europese club.”

Surkis geeft verder aan dat hij door veel tussenpersonen is benaderd, maar dat hij enkel direct met geïnteresseerde clubs wenst te praten. Het was al bekend dat Borussia Dortmund, Stoke City en Everton in de voorbije transferperiode een formele aanbieding voor de 25-jarige Oekraïens international hebben gedaan. Dortmund en Stoke wilden tot twintig miljoen euro gaan en Everton kwam simpelweg te laat.

Zaakwaarnemer Vadim Shabliy laat zich ook nog over Yarmolenko uit: “Hij heeft met de contractverlenging aangetoond hoe oprecht en eerlijk hij is. Hij verdient respect, want hij behandelt de mensen die hem goed hebben behandeld, ook met respect. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnenkort naar een Europese club gaat. Er is interesse en we werken eraan. Hij is een uitstekende voetballer. In Europa wordt er voor spelers als Yarmolenko vijftig tot zestig miljoen euro betaald”, aldus Shabliy.

Bezig met laden …