voetbalzone

‘Zondebok’ van Manchester United leeft op: ‘Hij is fantastisch teruggekeerd’

Thijs Post16 mrt 2015, 13:40
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2015, 13:40
Advertentie

De fans van Manchester United hebben zich lange tijd afgevraagd waarom Marouane Fellaini precies naar de club werd gehaald. Fellaini was veel geblesseerd en maakte als hij wel speelde een houterige indruk. De laatste weken komt de Belg echter helemaal tot bloei. Oud-speler Phil Neville is onder de indruk van de prestaties van de aanvallende middenvelder en dat komt volgens hem mede door manager Louis van Gaal.

voetbalzone

“Vorig seizoen werd Fellaini continu belachelijk gemaakt. Mensen zeiden dat hij geen typische Manchester United-speler was”, schrijft Neville in een column bij de BBC. “De manier waarop hij daarvan is teruggekeerd is fantastisch. Hij is een van de meest consistente spelers van Manchester United. Hij heeft mensen voor zich gewonnen door dapper te zijn, hij miste geen wedstrijd, zelfs niet toen het minder ging.”

“Je moet ook Van Gaal krediet geven. Hij is niet bang om Fellaini te gebruiken voor zijn kracht. Van Gaal krijgt kritiek, maar dat vind ik niet terecht”, schrijft Neville. De kritiek is dat Van Gaal door de aanwezigheid van Fellaini te veel de lange bal hanteert. “Manchester United heeft altijd een directe stijl gehanteerd. Niet lange ballen, maar ballen vooruit en lopende mensen vooruit. Je krijgt op die manier veel voorzetten en dan heb je iemand in het strafschopgebied nodig om af te ronden. Fellaini is daar fantastisch in.”

Bezig met laden …