voetbalzone

‘Zondebok’ van Old Trafford schiet in de verdediging tegen critici

Erik van Dam11 feb 2014, 10:46
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2014, 10:46
Advertentie

Tom Cleverley vindt het erg jammer dat het zwakke seizoen van Manchester United veelvuldig aan hem wordt toegeschreven. De Engelse middenvelder vindt het niet terecht dat hij in de media meermaals als zwakke schakel is betiteld. Hij zegt dat hij zelf ook vindt dat het beter moet, maar hoopt ook dat zijn critici inzien dat het niet terecht is dat hem verschillende dingen worden verweten.

voetbalzone

De sportjournalisten in Engeland zijn kritisch op Cleverley en onlangs begon een supporter nog een petitie om hem de deur uit te werken in Manchester. In een interview met de Daily Mirror probeert Cleverley zich te verdedigen. “Toen ik in het begin werd aangewezen prikte dat een beetje, ja, maar zoiets moet je kunnen hebben als het niet draait met je team”, zegt hij.

“Mijn werk wordt niet altijd even goed gezien. Ik ben niet iemand die drie, vier man voorbijgaat en het afmaakt met een schot in de kruising. Ik ben ook niet iemand die tackles uitdeelt à la Roy Keane. Maar ik heb wel het gevoel dat ik een beetje tot zondebok wordt gemaakt, nu. Een paar mensen in de media hebben volgens mij het idee dat ik erg weinig werk verricht in dit team”, zegt Cleverley.

“Begrijp me niet verkeerd”, vervolgt de 24-jarige middenvelder, “ik weet dat ik beter kan. Maar mensen blazen nu helemaal op dat ik niet genoeg scoor, terwijl dat niet mijn primaire taak is in dit elftal. Ik kijk geregeld naar het Spaans voetbal. Als ze daar een bal opzij geven maar het balbezit blijft, wordt er voor ze geklapt”, aldus Cleverley.

Bezig met laden …