voetbalzone

'Zonder die blessure had ik waarschijnlijk nog steeds in de spits gestaan'

Matthijs van Laar04 jul 2012, 09:57
Laatst bijgewerkt: 04 jul 2012, 09:57
Advertentie
/

Charlison Benschop hoopt zijn loopbaan bij het Franse Stade Brest nieuw leven in te blazen. De spits tekende onlangs een vierjarig contract bij de club uit de Ligue 1 en in Voetbal International blikt hij woensdag terug op zijn tijd in Alkmaar. “Bij AZ wilde ik mezelf iets te geforceerd bewijzen. Dan blokkeer je”, zegt de aanvaller.

Benschop kreeg van AZ-coach Gertjan Verbeek te horen dat hij Jozy Altidore ziet als eerste spits, terwijl hij en Ruud Boymans zullen moeten strijden om de plek achter de Amerikaan. Dat deed hem besluiten elders rond te kijken en Brest kwam dan ook precies op het juiste moment. “Landry Chauvin is de nieuwe coach en hij heeft graag een spits die de ruimte benut, ongeacht het systeem. Ik heb een prettig gesprek gevoerd. Ik ga daar spelen, zo is het letterlijk tegen mij gezegd.”

Die hoop had hij in Alkmaar ook, maar het avontuur is niet helemaal gelopen als verwacht. “Ik begon hartstikke goed, scoorde tegen Ajax en drie keer tegen ADO Den Haag”, aldus Benschop. “Maar in het duel met Anderlecht kreeg ik twee keer een knietje in mijn bovenbeen. Die spieren waren een maand van slag. Ik ben daarna nooit meer lekker teruggekomen. Zonder die blessure had ik waarschijnlijk nog steeds in de spits gestaan.”

Bezig met laden …