voetbalzone

'Zonder die penalty-vergissing hadden we waarschijnlijk gewonnen'

Erik van Dam25 jan 2012, 23:10
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2012, 23:10
Advertentie

Roberto Mancini kon woensdag maar met moeite leven met de uitschakeling van Manchester City in de Carling Cup. Na de eliminatie van zijn team in de twee prestigieuze toernooien om de Champions League en FA Cup zagen the Citizens een derde trofee aan hun neus voorbijgaan. Na een 1-0 nederlaag in eigen huis tegen Liverpool werd in de return nu gelijk gespeeld (2-2). Mancini laakte echter de beslissingen van de scheidsrechter.

/

Na een doelpunt van Nigel de Jong trok Steven Gerrard de stand in evenwicht vanaf elf meter. Mancini vond het echter een discutabele penalty. “Zonder die vergissing hadden we waarschijnlijk gewonnen, het was geen strafschop. Het had daarentegen wel een strafschop voor óns moeten zijn, toen Edin Dzeko werd gevloerd”, aldus de Italiaan op de clubwebsite. “Die van Dzeko was er honderd procent een. En bij Micah (Richards, red.) raakte de bal eerst zijn been en vervolgens pas zijn arm.”

“Ik ben niet kritisch op de scheidsrechter, ik geef alleen mijn mening”, vervolgt Mancini. “Ik ben wel tevreden over de prestatie, we zijn teleurgesteld door het resultaat, maar daar is nu niks meer aan te doen. Na die strafschop in de eerste wedstrijd speelden we goed, maar vanavond was het lastiger. Liverpool was sterk, maar wij maakten twee doelpunten en we hadden er ook twee nodig om door te gaan naar de finale.”

Bekijk hier de samenvatting:


Bezig met laden …