voetbalzone

‘Zonder drugs had ik Wereldvoetballer van het Jaar kunnen worden’

Peter Nusselder29 nov 2011, 11:14
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 11:14
Advertentie

Adrian Mutu leek een grote toekomst tegemoet te gaan als voetballer, toen hij in 2003 overstapte van Parma naar Chelsea. Cocaïnegebruik en een langdurige schorsing als gevolg daarvan gooiden echter roet in het eten van de Roemeense aanvaller, die nu in de kelder van de Serie A voor Cesena speelt. Mutu weet hij dat gedane zaken geen keer nemen, maar spijt heeft hij wel van het verleden.

/

“Het is duidelijk dat ik enkele andere beslissingen had moeten nemen”, vertelt de spits aan de Corriere dello Sport. “Als ik dat had gedaan, had ik de Gouden Bal kunnen winnen”, doelt de 32-jarige Roemeen op de prijs voor de Wereldvoetballer van het Jaar. “Het is nu echter tijd om aan de toekomst te denken en om het verleden achter te me te laten”, beseft de speler van laagvlieger Cesena.

De aanvaller strijdt met i Cavallucci Marini tegen degradatie, nadat hij de afgelopen vijf seizoenen voor Fiorentina uitkwam. “La Viola en de fans zitten voor altijd in mijn hart. Ik had ook nog wel samen met Francesco Totti bij AS Roma willen voetballen toen zij me wilden, maar ik speel nu voor Cesena. Ik heb het hier naar mijn zin en doe er alles aan om in de Serie A te blijven.” Mutu scoorde zondag nog tweemaal tegen Genoa (2-0).

Bezig met laden …