voetbalzone

'Zonder Messi hoopten we op een stunt, maar Barça heeft 27 supervoetballers'

Matthijs van Laar17 dec 2015, 15:00
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2015, 15:00
Advertentie
voetbalzone

Als verwacht sneuvelde Guanghzou Evergrande donderdag in de halve finale van het WK voor clubteams. Barcelona bleek een paar maatjes te groot: de Catalanen wonnen met 3-0 dankzij een hattrick van Luis Suárez. Coach Luiz Felipe Scolari van de Chinezen had na afloop vrede met de nederlaag.

“Met 3-0 van Barcelona verliezen overkomt meer grote clubs”, zei de ex-bondscoach van Brazilië. “Ze speelden zonder twee van hun beste aanvallers (Lionel Messi en Neymar, red.), maar ze blijven erg goed. Het plan was om Barcelona te ontregelen, maar dat bleek erg lastig. Het is een geweldige ploeg. Als Messi niet meedoet hoop je dat je een kans hebt, want hij is de beste ter wereld. Maar Barcelona heeft 25, 26, 27 supervoetballers tot hun beschikking.”

Guangzhou Evergrande ontdeed zich in het toernooi al wel van het Mexicaanse Club América en mag nu gaan spelen om de derde plek. “We beschikken over een goed elftal en we hebben goed gevoetbald”, aldus Scolari. “Maar we zitten onder de wereldtop. Binnen vijf tot acht jaar zal het niveau van de Chinese clubs hoger zijn. We moeten hiervan leren.”

Bezig met laden …