voetbalzone

Zoon Ferguson wint slechts dertien van 49 duels en wordt ontslagen

Bart Kruyt29 dec 2010, 18:05
Laatst bijgewerkt: 29 dec 2010, 18:05
Advertentie

Darren Ferguson is voorlopig nog niet zo succesvol als zijn beroemde vader. De zoon van Manchester United-manager Sir Alex Ferguson is woensdag op straat gezet door Preston North End, dat momenteel onderaan staat in de Championship. Ferguson junior hield het één jaar vol bij de club en won slechts dertien van de 49 competitiewedstrijden waarin hij hoofdtrainer was.

Preston verloor dinsdagavond met 1-3 van Middlesbrough, ook een laagvlieger in de competitie, en dat bleek de druppel die de emmer deed overstromen. Ferguson kon de nodige spelers van zijn vader huren, maar zij waren niet in staat om Preston aan betere spelers te helpen. Het is niet bekend wat er met de United-huurlingen gaat gebeuren na het vertrek van Ferguson junior.

De Schot begon zijn trainersloopbaan nog uitstekend, door Peterborough in zijn eerste twee seizoenen naar twee promoties op rij te leiden. In november 2009 vertrok hij bij de club en ging hij aan de slag bij Preston North End, dat op dit moment zestiende stond en het seizoen als zeventiende eindigde. Momenteel staat de ploeg laatste, met vier punten minder dan nummer 23 Crystal Palace.

Bezig met laden …