voetbalzone

Zorc reageert op Haaland-geruchten: ‘Misschien ziet Mino dat anders’

Yanick Vos15 apr 2021, 08:04
Laatst bijgewerkt: 15 apr 2021, 08:04
Advertentie

Erling Braut Haaland heeft wellicht zijn laatste Champions League-wedstrijd in dienst van Borussia Dortmund gespeeld. Woensdagavond werd het team van trainer Edin Terzic door Manchester City uitgeschakeld in de kwartfinale. Haaland lijkt op weg naar een zomerse transfer, maar daar is men bij Dortmund niet van overtuigd. Sportief directeur Michael Zorc liet na afloop van de 1-2 nederlaag tegenover Sky Deutschland weten dat Dortmund bij de planning voor volgend seizoen rekent op Haaland.

Haaland wordt al maanden in verband gebracht met een zomerse toptransfer. Onder meer Barcelona, Real Madrid, Manchester City, Manchester United, Chelsea en Bayern München kwamen al voorbij in de wandelgangen. “Feit is: niets gebeurt zonder onze handtekening”, reageerde Zorc woensdagavond op de geruchten rondom Haaland. “Wij nemen hem mee in onze planning, of we ons nu plaatsen voor de Champions League of niet.” De eerste vier clubs in de Bundesliga plaatsen zich voor de groepsfase van de Champions League. Dortmund staat zes wedstrijden voor het einde van de competitie vijfde, met een achterstand van zeven punten op nummer vier Eintracht Frankfurt.

Volgens Zorc heeft Dortmund onlangs een gesprek gehad met Haaland en zijn vader, die hem persoonlijk begeleidt. “We hebben daarin een duidelijk signaal gegeven dat we onze planning voortzetten met Haaland. Het zou kunnen dat Mino (Raiola, red.) het anders ziet.” Haaland wordt behalve door zijn vader ook door begeleid door Raiola. De twintigjarige Haaland staat tot aan de zomer van 2024 onder contract bij de Duitse topclub. Zijn actuele marktwaarde wordt door Transfermarkt geschat op 110 miljoen euro.

Manchester City is de enige club tegen wie Haaland dit Champions League-seizoen niet wist te scoren. “Deze speler is bijna niet te stoppen”, reageerde City-trainer Josep Guardiola na afloop van de zege in Dortmund op de persconferentie. “De beste manier om dit soort spelers te verdedigen is door hen niet aan te laten spelen.” Guardiola liet weten onder de indruk te zijn van de kwaliteiten van de Noors international. “Hij is snel, sterk in de lucht en een killer voor het doel. Hij is een speler van absolute topklasse en zal alleen maar sterker worden in de toekomst.” Haaland scoorde dit Champions League-seizoen tien keer.

[stand:9]