voetbalzone

Zorgen bij Luis Enrique voor Japans WK: 'Hopelijk valt het straks niet op'

Matthijs van Laar12 dec 2015, 14:15
Laatst bijgewerkt: 12 dec 2015, 14:15
Advertentie
voetbalzone

Barcelona treedt zaterdagmiddag om 16.00 uur aan tegen Deportivo La Coruña, waarna de selectie van Luis Enrique doorreist richting Japan. Daar staat donderdag namelijk de halve finale van het WK voor clubteams op het programma, tegen de winnaar van het duel tussen América uit Mexico en het Chinese Guangzhou Evergrande. Het meedoen de in topvorm verkerende Neymar is nog een groot vraagteken.

De Braziliaan raakte vorige week geblesseerd. “Hij herstelt goed, maar fit zijn betekent niet dat je ook ver genoeg bent om in actie te komen op de halve finale van een WK”, zegt Luis Enrique. “We zijn direct geplaatst voor de laatste vier, dus we hebben een goede kans om ver te komen. Maar in het voetbal kun je verrassingen niet uitsluiten.”

Gelukkig voor de coach heeft hij wel weer de beschikking over Lionel Messi, die volledig hersteld is van de knieblessure die hem in de maanden oktober en november parten speelde. “Hij is in een perfecte conditie, dus de fans kunnen gerust zijn.”

Dat zijn elftal van de ene in de andere topwedstrijd valt, zit Luis Enrique minder lekker. “Het was beter geweest als we iets meer tijd gehad hadden om ons voor te bereiden. Maar met het Europese schema is dat nu eenmaal niet mogelijk. Hopelijk valt het niet op.”

Bezig met laden …