voetbalzone

Zorgen bij Tottenham om ‘the Special One’: ‘Het zal een enorme klap zijn’

Tim Siekman20 dec 2018, 11:27
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2018, 11:27
Advertentie

Ole Gunnar Solskjaer is door Manchester United aangesteld als interim-manager tot het einde van dit seizoen. De Noor vertrekt na deze voetbaljaargang hoogstwaarschijnlijk weer, waardoor the Red Devils momenteel op zoek zijn naar een definitieve opvolger van José Mourinho. Volgens verschillende Engelse media is Mauricio Pochettino de enige kandidaat.

Jamie Redknapp ziet de manager van Tottenham Hotspur als de ideale persoon voor United. “Natuurlijk moeten de fans van Tottenham zich zorgen maken, want hij is the Special One. Hij is een geweldige manager, iedere club wil hem hebben. Ik verwacht ook dat Manchester United voor hem gaat”, zegt de oud-middenvelder van Tottenham bij Sky Sports.

“Tottenham moet alles in staat stellen om hem te behouden, simpel. Hij is enorm getalenteerd en de spelers adoreren hem. Je begrijpt wel waarom United hem wil hebben. Ik denk niet dat het het einde van de wereld is voor Tottenham als hij vertrekt, maar wel een enorme klap. Het geeft de spelers de gelegenheid om te zeggen: 'Als hij weg is, kunnen wij net zo goed vertrekken.'”

Paul Parker, oud-verdediger van onder meer United, zou het gek vinden als Pochettino zou overstappen. “Als voorzitter Daniel Levy hem wat extra geld geeft als ze het nieuwe stadion betrekken om de selectie verbeteren met jonge spelers, waarom zou hij dan vertrekken? Als hij voor het eerst sinds 1961 een titel wint met Tottenham, dan krijgt hij een eigen standbeeld.”

“En als hij wint bij United? Dan zeggen ze: 'Dat verwachten we van je. Dat is waarom je hier bent.' Mensen praten over de grootte van United en het geld dat hij uit kan geven, maar zo ziet voetbal niet meer in elkaar. Mensen gaan niet meer automatisch naar United vanwege de naam. Mensen, ook spelers, willen vooral in Londen zitten en een goede coach hebben, daar gaat het om”, aldus de Engelsman bij Eurosport.

Bezig met laden …