voetbalzone

Zorgen in Eindhoven: 'Willems moet geen tweede Manolev worden'

Bart Kruyt03 sep 2012, 10:00
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2012, 10:00
Advertentie

Jetro Willems is pas achttien jaar oud, maar nu al basisspeler bij PSV en bovendien international van het Nederlands elftal. Het gaat snel met de linksback, die echter kritisch gevolgd wordt door clubiconen René en Willy van der Kerkhof. "Ze moeten even tegen hem zeggen dat hij in eerste instantie verdediger is", meent het duo in gesprek met Omroep Brabant.

/

PSV kwam tegen AZ al snel met een man meer op het veld te staan, maar pas na rust kon de thuisploeg uitlopen naar een riante zege. "Tegen tien man moet iedereen in de discipline blijven spelen, met name Willems zette veel te veel zijn eigen acties door", zei Willy. "Willems moet nog even gezegd worden dat hij eerst verdediger is. Hij moet geen tweede Manolev worden. Hij heeft in potentie veel in huis, maar drijft zijn acties vaak te ver door, waardoor hij soms voor Mertens uitkomt en min of meer in de spits staat. Maar Advocaat zal hem daar wel op aanspreken."

"In de tweede helft brak Mark van Bommel de ban, maar Tim Matavz speelde ook heel goed", vervolgde René. "PSV speelde veel over de vleugels en daardoor werd Matavz gevaarlijk. Hij heeft zijn plek in de basis nu wel veroverd." PSV won uiteindelijk met 5-1 van AZ en speelt na de interlandonderbreking uit tegen FC Utrecht.

Bezig met laden …