voetbalzone

Zorgen om Brobbey: geen voetprobleem; andere blessure wordt nu direct onderzocht

Mart van Mourik12 jun 2024, 17:30
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 23:00
Advertentie

Brian Brobbey lijkt de training niet te hebben verlaten vanwege een voetblessure, maar vanwege hamstringklachten, zo weet De Telegraaf woensdag te melden. De KNVB wil geen risico nemen en heeft direct een scan laten maken van zijn hamstring. De resultaten worden later bekend.

De 22-jarige spits moest de training van het Nederlands elftal in Wolfsburg woensdag vroegtijdig verlaten. Het was onduidelijk waar Brobbey last van had, al verliet de Ajacied al strompelend het veld en leek het te gaan om een voetblessure.

Een paar minuten voordat Brobbey de training verliet, vond er volgens de NOS een stevig duel plaats tussen de spits en Matthijs de Ligt. Hij greep daarna naar zijn voet.

Toch lijkt de conclusie dat hij vanwege een voetblessure het veld verliet onjuist. Nu wordt duidelijk dat Brobbey zeker drie keer aan zijn hamstring voelde voordat hij ging douchen.

Na de training heeft de KNVB uit voorzorg direct een scan laten maken van zijn hamstring, die tijdens een oefening stijf werd. De medische staf wil uitsluiten dat er grote schade is.

Wat de hamstringklachten betekenen voor de EK-deelname van Brobbey, is nog onbekend. Wel is het een probleem waar de aanvaller gedurende het Eredivisie-seizoen al vaker mee kampte.

Het is voor Oranje niet te hopen dat ook Brobbey niet deel kan nemen aan het EK. Maandag vielen Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners allebei al af vanwege een blessure. Bondscoach Ronald Koeman had de mogelijkheid om twee nieuwe spelers op te roepen, maar koos ervoor om maar één vervanger bij de selectie te halen: Ian Maatsen.

Bezig met laden …