voetbalzone

Zorgen over Oranje: ‘Met dit elftal kom je niet verder dan de tweede ronde’

Peter Nusselder09 sep 2013, 09:50
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2013, 09:50
Advertentie

Het Nederlands elftal lijkt zich nog altijd weinig zorgen te hoeven maken over kwalificatie voor het WK van 2014 in Brazilië, maar het was een tegenvaller dat de poeg van bondscoach Louis van Gaal vrijdag op bezoek bij Estland niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel. Met name de wijze waarop Oranje de twee tegendoelpunten weggaf in Tallinn beviel René en Willy van de Kerkhof helemaal niet.

/

De tweeling was niet te spreken over de indruk die de Nederlandse defensie achterliet; alleen PSV’er Jetro Willems, onlangs nog hevig bekritiseerd door het duo, speelde volgens de gebroeders Van de Kerkhof naar behoren in de achterhoede. De Feyenoorders Daryl Janmaat, Stefan de Vrij en Bruno Martins Indi scoorden in de ogen van de oud-internationals een onvoldoende tegen Estland.

Dat geeft met het oog op het WK dat over een klein jaar gespeeld gaat worden te denken, vindt Willy van de Kerkhof. “Met dit elftal kom je niet verder dan de tweede ronde”, vertelt de voormalig middenvelder aan Omroep Brabant. “Ik denk dat er in de voorhoede en op het middenveld genoeg kwaliteit is, maar Van Gaal krijgt de taak om het achterin goed neer te zetten. Misschien dat hij wat oudere spelers weer van stal moet halen.”

Bezig met laden …