voetbalzone

‘Zou me niks verbazen als hij over twee jaar bij Oranje zit’

Robin Bruggeman05 nov 2016, 12:15
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2016, 12:15
Advertentie

Matthijs de Ligt maakt dit seizoen in druk bij Jong Ajax en de verdediger maakte ook al zijn debuut voor de hoofdmacht van de Amsterdammers. Vrijdagavond was hij weer van de partij in de Jupiler League, waar Jong Ajax met 2-1 won van NAC Breda. Marinus Dijkhuizen, de trainer van de bezoekers, was na afloop van de wedstrijd onder de indruk van de stopper, die ook nog eens wist te scoren.

/

“Als je zo'n De Ligt ziet, zou het me niks verbazen als hij binnen twee jaar in Oranje staat. Dat is dus een kwaliteitsverschil”, vertelde hij na afloop van de wedstrijd voor de camera’s van FOX Sports. Dijkhuizen zag sowieso een verschil aan klasse tussen de talenten van Ajax en zijn spelers, ondanks dat beide ploegen met 23 punten op gelijke hoogste staan op de ranglijst.

“Het was heel moeilijk. Zij hebben een aantal geweldige talenten, een hoger budget en spelers die veel meer verdienen dan bij NAC”, besloot hij zijn analyse van de wedstrijd. Het andere doelpunt van Jong Ajax werd gemaakt door Anwar El Ghazi, die na een aanvaring met Peter Bosz de hele maand november uit moet komen voor de beloften.

Bezig met laden …