voetbalzone

‘Zou mooi zijn als ze interesse hebben, maar ik zit voorlopig goed bij Ajax’

Daniel Cabot Kerkdijk26 jan 2014, 23:00
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2014, 23:00
Advertentie

Ricardo van Rhijn zit voorlopig goed bij Ajax, zo verzekerde hij zondagmiddag na afloop van het competitieduel met Go Ahead Eagles (0-1). De rechterverdediger wordt de laatste dagen gelinkt aan een overstap naar Everton, dat rekening begint te houden met een vertrek van Séamus Coleman. De 25-jarige Iers international staat in diverse schaduwelftallen van de Engelse top.

voetbalzone

“Het staat overal, inderdaad”, reageerde Van Rhijn in gesprek met AT5 op de berichten uit Engeland. “Het zou mooi zijn als ze interesse hebben, maar ik zit voorlopig goed bij Ajax.” Van Rhijn, 22 jaar, ondertekende in april 2012 een nieuwe verbintenis tot de zomer van 2015. Hij maakte eerst indruk als vervanger van Gregory van der Wiel en groeide daarna uit tot een onbetwiste basiskracht.

Coleman wordt met onder meer Arsenal en Manchester United in verband gebracht. De Londense club heeft nog steeds geen duidelijkheid over de continuïteit van Bacary Sagna, die een aflopend contract heeft. Bij Manchester United is de rechtsbackpositie niet sterk bezet. Coleman, die sinds 2008 voor Everton speelt, heeft op Goodison Park nog een contract tot medio 2018.

Bezig met laden …