voetbalzone

Zouma maakt Mourinho blij: ‘Ik help daar waar het nodig is’

Erik van Dam31 jul 2015, 22:03
Laatst bijgewerkt: 31 jul 2015, 22:03
Advertentie

Kurt Zouma stapte vorig jaar zomer over van Saint-Étienne naar Chelsea en daar tekende hij voor vijf seizoenen. In zijn eerste jaar moest hij het doen met vijftien wedstrijden en komend seizoen hoopt hij op meer minuten. Hij is bereid overal in het team zijn best te doen, waar José Mourinho hem ook nodig heeft. In de vriendschappelijke ontmoeting met Barcelona speelde Zouma als linksback bij zijn Engese werkgever.

voetbalzone

“Het is een nieuwe plek voor me, ik heb daar alleen vroeger als speler van Vaulx-En-Velin gespeeld. Maar ik moet het team helpen waar het nodig is”, zegt Zouma trouw. “De trainer besloot me aan de linkerkant te zetten en dat vind ik geen probleem. Ik wilde gewoon spelen, ervan genieten dat ik meedeed. Het belangrijkste was dat we zouden winnen en dat ik de ploeg een handje kon helpen”, aldus Zouma.

De Fransman komt nu een jaar uit voor Chelsea en met zijn twintig jaar heeft Zouma de toekomst. Collega’s als John Terry (34), Branislav Ivanovic (31) en Gary Cahill (29) zijn een stuk ouder en zullen te zijner tijd vervangen worden. “Ik hoop hier nog heel lang te zijn, ik leer hier ontzettend veel”, zegt Zouma enthousiast. Chelsea betaalde vorig jaar zomer een bedrag van zo’n 14,5 miljoen euro voor hem aan Saint-Étienne.

Bezig met laden …