voetbalzone

Zuid-Afrika waarschuwt Ghana niet met B-elftal op te komen draven

Erik van Dam02 aug 2010, 13:58
Laatst bijgewerkt: 02 aug 2010, 13:58
Advertentie

De Zuid-Afrikaanse voetbalbond (SAFA) heeft een waarschuwing afgegeven aan Ghana. De organisator van het laatste WK oefent later deze maand tegen de continentgenoot en wil niet dat de Black Stars met een B-elftal op de proppen komen. Volgens de SAFA zijn er afspraken gemaakt met Ghana om sleutelspelers te selecteren én te laten spelen.

/

Veel spelers zijn net van vakantie terug en weer begonnen bij hun clubs. De werkgevers moeten hun internationals echter snel weer afstaan voor de diverse oefenduels die op het programma staan. Zuid-Afrika heeft bedongen dat Ghana tenminste gebruik zal maken van spelers als André Ayew, Kevin-Prince Boateng, Isaac Vorsah, John Mensah, Richard Kingson en Asamoah Gyan, allen basisspelers van de kwartfinalist van het WK.

“Ghana is zonder problemen akkoord gegaan met deze afspraak”, laat een SAFA-woordvoerder weten. “We verwachten dan ook geen moeilijkheden. In het contract staan ook straffen genoemd die Ghana kan verwachten als ze de afspraak om de WK-sterren mee te nemen, alsnog zouden schenden.”

Bezig met laden …