voetbalzone

Zuid-Afrikaans elftal heeft na mislukt WK aan populariteit ingeleverd

Bart Kruyt08 aug 2010, 17:15
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2010, 17:15
Advertentie

Op de opening van het nieuwe voetbalseizoen kwamen 87.000 supporters af, maar de nationale ploeg van Zuid-Afrika heeft wel aan populariteit ingeleverd. Voor het oefenduel met Ghana zijn tot dusver slechts 35.000 van de 79.000 beschikbare kaarten verkocht. Dit terwijl de Zuid-Afrikaanse voetbalbond had voorspeld dat de wedstrijd uitverkocht zou zijn.

/

Na het mislukte WK in eigen land, waarin Zuid-Afrika al in de groepsfase werd uitgeschakeld, lijken de voetballiefhebbers van de nationale ploeg wel even klaar te zijn met Bafana Bafana. Het voetbal is juist wél meer gaan leven na het WK: op de wedstrijden om de Charity Cup kwamen 87.000 toeschouwers af.

Evenals dit vriendschappelijke oefentoernooi wordt ook de oefenwedstrijd tussen Zuid-Afrika en Ghana gespeeld in het Soccer City Stadium, waar nog geen maand geleden de WK-finale tussen Nederland en Spanje werd gespeeld. Tijdens het duel debuteert Pitso Mosimane als bondscoach van Zuid-Afrika: hij volgde vorige maand Carlos Alberto Parreira op.

Bezig met laden …