voetbalzone

Zuid-Afrikaanse voetbalbond dreigt vuvuzela uit stadions te weren

Robert Smid22 okt 2010, 12:56
Laatst bijgewerkt: 22 okt 2010, 12:56
Advertentie
/

Afgelopen zomer maakte de hele wereld kennis met de vuvuzela. De toeter zorgde voor een immens kabaal in de WK-stadions en velen ergerden zich aan het geluid dat het produceerde. De Europese voetbalbond (UEFA) weerde de toeter al uit de Europese stadions. In Zuid-Afrika is echter nu ook de mogelijkheid aanwezig dat de vuvuzela niet meer de stadions in zal komen.

De situatie bij de populairste club uit Zuid-Afrika, Kaizer Chiefs, zou de voetbalbond aldaar kunnen doen besluiten om de vuvuzela in de ban te doen. De club kreeg een recordboete van bijna 50.000 euro vanwege incidenten met de toeter. Reden: de vuvuzela’s worden gebruikt als projectielen om voorwerpen mee op het veld te schieten. “Mocht dat zo nog steeds het geval zijn, dan zijn we genoodzaakt om de vuvuzela uit de stadions te weren”, aldus Zola Majavu van de Zuid-Afrikaanse Premier League tegenover Reuters.

De Zuid-Afrikaanse club is dan ook erop aangesproken dat het gedrag van de supporters onmiddellijk moet veranderen. Verder moet voorzitter Kaizer Motaung publiekelijk zijn excuses aanbieden, omdat er tijdens de bekerwedstrijd tegen Moroka Swallows twee vuvuzela’s en andere troep op het veld werd gegooid. “We verzoeken supporters dan ook de namen van de supporters bekend te maken. Zodra ze geïdentificeerd kunnen worden, komen ze op een zwarte lijst”, stelt de preses.

Bezig met laden …