voetbalzone

Zuid-Amerikaans graniet in Ajax-defensie: ‘Ben gedrild: die spits doe je pijn’

Thijs Post10 dec 2016, 06:00
Laatst bijgewerkt: 10 dec 2016, 06:00
Advertentie

Davinson Sánchez maakt indruk in het centrum van de defensie. Vrijwel wekelijks is de mandekker een van de uitblinkers bij Ajax en trainer Peter Bosz heeft dan ook een grenzeloos vertrouwen in de Colombiaan. Sánchez zegt dat het goed is dat zijn Zuid-Amerikaanse stijl gemengd wordt met de Europese speelstijl.”

/

“Ik ben gedrild. Die spits ga je pijn doen”, laat Sánchez optekenen in het Algemeen Dagblad. De mandekker was aanvankelijk middenvelder, maar sinds een jaar of drie is hij verdediger. Thiago Silva en Sergio Ramos zijn voorbeelden. Hij geeft te kennen dat Zuid-Amerikanen emotioneler en enthousiaster zijn dan Europeanen. Dat zie je volgens hem ook terug op het veld.

“Alles gebeurt hier met een gedachte, vanuit een bepaalde organisatie. Het is minder impulsief.” Sánchez speelde dit kalenderjaar in totaal al zeventig wedstrijden. Van stoppen wil hij niets weten. “We spelen nog een paar heel belangrijke wedstrijden voor de winterstop. Deze vorm is nog niet genoeg om kampioen te worden.”

Bezig met laden …