voetbalzone

Zuid-Fransen hebben overbodige spits van Ajax vrijwel zeker binnen

Bart Kruyt05 aug 2012, 07:30
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2012, 07:30
Advertentie

Darío Cvitanich zet zijn loopbaan toch gewoon voort bij Olympique Nice. De Fransen bereikten enige tijd geleden een akkoord met Ajax over een transfersom voor de aanvaller, maar vorige week werd beweerd dat River Plate Cvitanich in Argentinië zou houden. Dat blijkt niet waar te zijn: Nice zal Cvitanich maandag aan de pers en fans presenteren als nieuwste aanwinst van de club.

/

De Zuid-Fransen, die in het afgelopen seizoen als twaalfde eindigden in de Ligue 1, tonen op de website van de club een foto van Cvitanich, die als toeschouwer de oefenwedstrijd tussen Nice en Fulham volgde. De aanvaller wordt deze zondag medisch gekeurd en als er geen problemen aan het licht komen, dan zal hij maandag tijdens zijn presentatie een driejarig contract tekenen.

Ajax betaalde in 2008 ruim zeven miljoen euro voor Cvitanich, die werd overgenomen van Banfield. De Argentijn groeide in Amsterdam echter nooit uit tot basisspeler en werd na anderhalf jaar al verhuurd aan het Mexicaanse Pachuca, waar hij een jaar bleef. In het afgelopen seizoen verhuurde Ajax de aanvaller aan Boca Juniors en nu raken de Amsterdammers Cvitanich definitief kwijt.

Bezig met laden …