Zuid-Korea redt eer tegen Honduras

13 aug 2008, 13:35
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2008, 13:35
De Olympische Spelen zitten er voor het voetbalteam van Zuid-Korea en Honduras erop. De Aziaten hadden nog een kans op kwalificatie voor de kwartfinales als zij zouden winnen. Een 1-0 overwinning bleek echter niet genoeg nadat concurrent Kameroen een punt pakte, waardoor Zuid-Korea als derde eindigde in Groep D.

De Koreanen lieten zien dat de 3-0 verliespartij tegen Italië geen invloed had op de intenties. De ploeg wilde, koste wat het kost, de kwartfinales van de Olympische Spelen bereiken. De Aziaten gingen dan ook voortvarend van start, vooral nadat het publiek in Shanghai achter de Koreaanse Olympiërs gingen staan.

In de 23ste minuut deden wat de Koreanen moesten doen: scoren. Het doelpunt doet in ieder geval mee om de schoonheidsprijs. Een uitbraak van Zuid-Korea kwam voor de voeten van Kim Dong-Jin op het linkermiddenveld. Hij zocht de één-twee met Lee Keun-Ho en schoot vervolgens de bal verwoestend langs Honduras-doelman Obed Enamorado.

In de tweede helft was het Honduras die frisser uit de startblokken kwam. De Midden-Amerikanen wisten de wedstrijd over te nemen en begonnen druk te zetten op het doel van Zuid-Korea. Ondanks een aantal knappe aanvallen ontbeerde het Honduras aan het vermogen tot scoren. De feiten zeggen genoeg: Honduras verlaat het toernooi met vijf doelpunten tegen en nul doelpunten voor.