voetbalzone

Zuid-Koreaanse spelers verwonden zichzelf

04 feb 2008, 10:08
Laatst bijgewerkt: 04 feb 2008, 10:08
Advertentie
Dienstplicht in Zuid-Korea moet geen pretje zijn. Althans, dat mag geconcludeerd worden naar aanleiding van de bizarre actie van zo’n 90 Zuid-Koreaanse spelers, die met opzet hun schouder lieten ontwrichten om zo hun militaire verantwoordelijkheid niet in te hoeven vullen.

De negentig mannen, waaronder ook vijftien spelers uit de hoogste profklasse van het Aziatische land, zwaaiden met zware gewichten of lieten zelfs teamgenoten bovenop hun schouders springen in de ‘hoop’ dat het gewricht het zou begeven.

Niet bijster slim; de in totaal 92 voetballers hangt nu een lange werkstraf en misschien zelfs wel een gevangenisstraf boven het hoofd. Ook een arts die de 92 spelers onder zijn hoede had is aangeklaagd. Hij zou medeplichtig zijn aan de opmerkelijke ontsnappingspoging van de sporters.

De dienstplicht in Zuid-Korea duurt twee jaar, en voor veel sporters is dit een vervelende belemmering in hun ontwikkeling als topsporter. Slechts in geval van hoge uitzondering, bijvoorbeeld spelers die naar Europa verkassen, krijgen voetballers vrijstelling.
Bezig met laden …