Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Zuinig Brazilië beleeft teleurstellende generale voor start Copa América

Laatste update:

Brazilië heeft de vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten in de nacht van woensdag op donderdag gelijk gespeeld. De ploeg van bondscoach Dorival Júnior kwam in het Camping World Stadium in Orlando niet verder dan 1-1.

Dorival liet onder meer Vinícius Júnior, Rodrygo, Raphinha en Marquinhos vanaf het begin starten. Bij Team USA was er een basisplaats weggelegd voor Ricardo Pepi. Malik Tillman begon op de bank en zou daar de hele wedstrijd blijven zitten.

Het was Brazilië dat na ruim een kwartier spelen op voorsprong kwam via Rodrygo. Nadat Yunus Musah eerst nog de onderkant van de lat had geraakt namens de Verenigde Staten met een verwoestend schot, was de aanvaller van Real Madrid wel trefzeker.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Op aangeven van Raphinha genoot Rodrygo de nodige vrijheid in de vijandelijke zestien, waarna hij de bal naar zijn linker bracht en diagonaal raak schoot: 0-1. De beste kansen waren tot dat moment echter voor de thuisploeg.

Heel lang kon Brazilië niet genieten van de voorsprong, daar Christian Pulisic de stand al snel gelijk bracht. De aanvaller van AC Milan mocht aanleggen voor een vrije trap vanaf de rand van de zestien en was Alisson Becker te slim af met een lage schuiver langs de muur: 1-1.

Beide bondscoaches wisselden er vervolgens lustig op los, wat het spel niet ten goede kwam. Chris Richards kwam goed weg met een gele kaart na een overtreding op de doorgebroken Rodrygo, terwijl diezelfde Rodrygo met een omhaal dicht bij de 1-2 was.

Brazilië kende zo een teleurstellende voorbereiding op de Copa América, die op 25 juni van start gaat. De Seleçao speelt achtereenvolgens tegen Costa Rica, Paraguay en Colombia.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het spel was wel stukken dominanter en beter dan tegen Mexico. Deze Copa zullen we nog aan ons voorbij moeten laten gaan vermoed ik. Maar vanaf het WK 2026 moet Brazilie weer serieus gaan meedoen om titels.Vinicius en Endrick zijn dan echt de grote vedettes voorin die altijd het verschil kunnen maken vermoed ik. Vinicius moet zijn Real vorm etaleren en Endrick zijn belofte inlossen. Estevao en Gabriel Mec tegen die tijd wellicht ook. Estevao wel sneller dan Mec. Hoe Vitor Roque zich gaat ontwikkelen ben ik ontzettend benieuwd naar.Een echt creatieve middenvelder ontbreekt wel. Dat is nu alleen Paqueta en die vind ik in vorm geweldig, maar is totaal niet consistent. Misschien Neymar in 2026 een laatste kunststukje als 10? Wat controlerende/verdedigende middenvelders zit het uitstekend met Douglas Luiz en Bruno Guimaeres. Dan heb je nog talent zoals Mosqardo en Andre. Centraal heb je Militao, Gabriel, Beraldo. Dat kan gewoon super stabiel worden. De back posities zijn wel matig. Arana vind ik wel een stabiele back maar is geen R.Carlos of Marcelo. Couto is het beste wat er momenteel is en gewoon een hele goede speler. Maar uiteraard geen Cafu, Dani Alves of Maicon.Keepers zitten wel goed.

13 juni 2024 om 09:31

Vini heeft 30 interlands gespeeld en maar 3 doelpuntjes. Hoe lang wil je niet op hem wachten?

13 juni 2024 om 09:34

Je kan er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om assists niet mee te rekenen.

13 juni 2024 om 09:40

Dan heb je 5 assists erbij dat is toch alsnog te weinig voor een speler als vini?

13 juni 2024 om 09:43

En dan nog belangrijker, het aantal speelminuten. Bij die 30 wedstrijden heeft hij wedstrijden van 15 minuten gespeeld. Er stond ene Neymar nogal een lange tijd boven hem. Alsnog zijn de statistieken niet heel goed, maar met bovengenoemde vind ik het wel makkelijk gezegd.

13 juni 2024 om 09:45

Om de 6 wedstrijden 1 assist is voor zijn doen best matig. Als dat gezien wordt wanneer je in 2026 de grote vedette bent dan vind ik dat best matig. De cijfers die hij behaalt bij Real haalt Vini niet eens de helft bij Braziliã«. Zelfs met Neymar die veel betere cijfers heeft won Braziliã« niets en dan wel met Vini in 2026?

13 juni 2024 om 10:00

Ik zeg letterlijk ''vinicius moet zijn Real vorm etaleren''. Daarmee doel ik al precies op hetgeen jij bedoeld. Goed lezen kan geen kwaad en bespaart nutteloze discussies.

Hoelang wil je op hem wachten? Oh hij is al bijna 30. Was ik even vergeten. Het is de beste linksbuiten ter wereld die jarenlang ene Neymar voor zich had in de pikorde. Neymar kan op 10 nog wel van meerwaarde zijn. Vini links, Endrick spits en rechts Rodrygo/raphinha en in de toekomst Estevao.

Ik zou overigens Martinelli gewoon op rechts opstellen.

13 juni 2024 om 10:04

Jij wil natuurlijk dat een bankzitter van Arsenal de sterspeler van Real vervangt bij Brazilië?

13 juni 2024 om 10:40

Leuke aanname Lierse maar nee. Alhoewel Martinelli met zijn 2 doelpunten in veel minder interlands en minuten Vini in verloop van tijd gaat evenaren. Zolang Vini blijft modderen met zijn slechte prestaties voor Brazilië

@joga_bonito10
Ik vroeg alleen hoelang je wilt wachten. Vini is op dit moment één van de beste spelers maar jij hebt het over 2026.

13 juni 2024 om 10:44

2026 meer vanwege het feit dat de potentiele sterren van nu dan wat rijper zijn o.a. Vini zelf ook. Men vergeet hoe jong hij is. Endrick is dan wat verder ook.

13 juni 2024 om 11:25

Daar heb je wel gelijk in. Vini is erg jong. Het is aan de coach van Brazilië om hem te laten renderen. Blijf het vreemd vinden dat hij in real shirt wel goed kan spelen.

13 juni 2024 om 11:59

Het heeft bij Real ook een hele tijd geduurd voordat hij ''los'' was. Men (ik ook) dacht op een gegeven moment dat het een flop zoals Reinier zou worden. De rest is geschiedenis.

13 juni 2024 om 09:49

De talenten die jij opnoemt zijn echt van buitencategorie (endrick, estevao en gabriel mec) maar 2026 is nog te vroeg voor deze jongens om echt heel belangrijk te zijn (endrick zou als enige impact kunnen maken is mijn prognose).

Spelers hebben ook echt tijd nodig. Brazilie heeft wel een mooie poule aan talenten voor de komende 10 jaar. Maar het zijn wel voornamelijk aanvallers. Dan moet het team heel goed in elkaar zitten om echt een WK te kunnen winnen. (nederland met vd wiel, matthijsen, heitinga en van Bronckhorst als voorbeeld).

13 juni 2024 om 10:43

Onder het mom van altijd eentje meer scoren dan de tegenstander inderdaad. In 2002 werd er extra zekerheid ingebouwd en hadden Ronaldo, Rivaldo en Ronaldinho alle vrijheid om hun ding te doen. Uiteraard had je wel de 2 beste back's ooit in je team. Maar zelfs in 1998 was het team niet zo heel bijzonder voor Braziliaanse begrippen. Maar als je iemand van de absolute buitencategorie hebt zoals Il Fenomeno, dan zie je wat er kan gebeuren.

Brazilie heeft altijd wel sterren die echt opstaan en het verschil maken.
- Pele (1958 en 1970)
- Garrincha (1962)
- Romario (1994)
- Ronaldo (2002)

Ironisch genoeg heeft het beste team ooit van Brazilie (1982) het WK niet kunnen winnen. Romario zei ooit ook dat hij zichzelf beter vind dan Zico, want hij heeft wel de wereldtitel gewonnen. Maar goed, dat is natuurlijk meer even stangen.

Snap eigenlijk niet waarom Gabriel achterin nooit speelt. Beraldo is 20 en speelt nog maar een halfjaar bij PSG in Europa. Een van de beste cv's van de PL die de beste defensieve record heeft afgelopen seizoen krijgt gewoon geen minuten en dat vind ik best absurd. Aan de ene kant vind ik het prima als hij geen minuten maakt, dat is alleen maar goed voor Arsenal.

13 juni 2024 om 10:46

Gabriel zou inderdaad ten alle tijden basis moeten spelen. Vooral in het huidige Brazilie. Met Militao samen heb je dan een ijzersterk duo dat me doet denken aan Juan-Lucio tijden. Beraldo moet nog kilometers maken en rijpen.

13 juni 2024 om 11:28

@joga
Ik kan me nog herinneren dat Gabriel niet meeging naar het WK omdat hij niet wilde spelen voor Braziliã£â«(bij een interlandperiode voor het WK) omdat zijn dame hoogzwanger was en ging bevallen. Althans dat waren de geruchten des tijds. Daarbij heeft Gabriel niet gespeeld voor een grote club in zijn land waardoor hij misschien minder krediet heeft denk ik.

13 juni 2024 om 11:05

Snap ik ook niet.
Vind Beraldo overigens sowieso nog geen onuitwisbare indruk maken hoor.

Persoonlijk is het jammer voor Gabriel als hij niet speelt, maar voor Arsenal beter. Laat hem maar lekker fit aan het nieuwe seizoen beginnen dan. Idem voor Martinelli!

Saliba heeft een soortgelijke bondscoach. Die verkiest een Upamecano en Konaté boven Saliba, lol. Konaté snap ik nog (al is die ook minder), maar Upamecano is echt brandhout vergeleken met Saliba in mijn ogen...

Overigens vind ik dat Beraldo in mijn ogen pas 5e CV zou zijn hoor in de huidige selectie.

Voor de RCV heb je Militao of Marquinhos, waarbij ik Marquinhos wel erg hoog inschat (en volgens mij captain?). Dan heb je nog Bremer als back-up.
LCB vind ik sowieso Gabriel Magalhaes de nummer 1. Eventueel kan een Marquinhos daar ook spelen. Daarna pas een Beraldo en Danilo wat mijb etreft.

13 juni 2024 om 11:30

Saliba snap ik ook niet. Vind het aan de ene kant wel jammer voor ze want ze verdienen wel een basisplaats wat ze de afgelopen twee seizoenen hebben laten zien.

13 juni 2024 om 11:57

Volledig mee eens.
Maar vind de bondscoach van Frankrijk sowieso wel vaker gekke keuzes maken. Hij heeft resultaten behaald, dus je kan er niet zomaar vanaf natuurlijk. Maar hij heeft er ook de selectie voor ofcourse.

Snap zijn keuzebeleid soms niet, maar goed. Voorheen hadden ze toch ook al zo'n rare snuitert toch? Was dat niet eentje die ook naar de ''sterren'' keek om mensen op te roepen ofzoiets? Domenech ofzoiets?

13 juni 2024 om 12:29

Dat was Domenech inderdaad die laatste werd in 2010 op het WK in de groep. Ze hadden veel problemen des tijds.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren