Zuinig Liverpool grijpt de macht in Engeland na zege in Birmingham

Gijs Freriks24 aug 2013, 20:23
Laatst bijgewerkt: 24 aug 2013, 20:23
/

Liverpool overnacht op de koppositie van de Premier League. De ploeg uit Merseyside was zaterdagavond met het kleinste verschil te sterk voor Aston Villa, net als vorige week tegen Stoke City (0-1). Liverpool is na twee wedstrijden dus nog foutloos en Villa kon de verrassende zege op Arsenal geen goed vervolg geven. Liverpool deelt plek één overigens wel met Chelsea. Tottenham Hotspur en de clubs uit Manchester kunnen zondag langszij komen.

Liverpool bleef voor de tiende keer op rij in een competitieduel ongeslagen. De ploeg van Brendan Rodgers bewees dus opnieuw niet enkel en alleen afhankelijk te zijn van Luis Suárez, die nu nog een schorsing van vier duels moet uitzitten. In de eerste tien minuten op Villa Park genoten de bezoekers tachtig procent balbezit, maar doelman Brad Guzan werd tot een kwart wedstrijd spelen niet getest. Op dat moment was de eerste kans direct raak voor the Reds. Daniel Sturridge stuurde Ron Vlaar met een prachtige aanname het bos in, passeerde Guzan, en maakte de 0-1. José Enrique leidde de goal met een fenomenale pass in.

/

Villa kon de bal niet lang in de ploeg houden, maar werd in de laatste vijf minuten van de eerste helft wat sterker. Dat leidde ook tot twee goede mogelijkheden. Christian Benteke, die vorig seizoen nog drie keer scoorde tegen Liverpool, zag zijn geplaatste bal uit de hoek worden gedoken door Simon Mignolet en Andreas Weimann knalde op slag van rust rakelings over. De supporters van the Villans verwachtten na de zege op Arsenal en het minimale verlies bij Chelsea veel van hun ploeg, maar die stelde dus hevig teleur. Villa, met ook Leandro Bacuna in de basis, kwam in het tweede bedrijf beter voor de dag.

De ploeg uit Birmingham zocht nadrukkelijker de aanval, maar kreeg na een uur pas een kansje; Ashley Westwood schoot over. Villa won wat procenten aan balbezit terug en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd. Benteke kopte na twintig minuten over, Gabriel Agbonlahor volleerde naast en vijf minuten voor tijd kreeg de Belgische aanvaller dé kans om gelijk te maken. Hij knalde van dichtbij op de handpalmen van landgenoot Mignolet. Hierdoor bleef het wederom bij een zuinige zege voor Liverpool. Aly Cissokho kwam er 22 minuten voor tijd in en pikte zijn debuut mee.