voetbalzone

Zuiverloon en Cox kegelen Manchester City uit Carling Cup

Erik van Dam22 sep 2010, 22:58
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2010, 22:58
Advertentie

Manchester City kan in ieder geval één prijs op haar buik schrijven, dit seizoen. De puissant rijke club investeerde afgelopen zomer opnieuw een vermogen in de selectie, maar merkte woensdagavond dat de spelers die daardoor buiten de boot zijn gevallen, zich niet voldoende vormen met alleen maar trainingspartijen. De B-keus van Roberto Mancini ging in de Carling Cup dan ook onderuit bij West Bromwich Albion; The Baggies wonnen met 2-1.

/

Vorig seizoen maakten de Citizens nog indruk in het toernooi om de Carling Cup. Arsenal en Manchester United werden in de kwartfinale en halve finale geklopt, al kwam de grote buurman er in deel twee van die halve finale alsnog bovenop om door te stomen naar de eindstrijd. Na woensdag is het tweede bekertoernooi van Engeland echter al geen prooi meer voor Mancini en de zijnen. De Italiaan besloot om spelers als Joe Hart, Carlos Tévez en Vincent Kompany te laten rusten.

Voor hen in de plaats speelden de minder gefortuneerde namen als Shay Given, Dedryck Boyata, Ben Mee en Abdisalam Ibrahim. Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht. Jô, bij afwezigheid van andere spitsen inmiddels eerste keus voor Mancini, opende na negentien minuten de score in The Hawthorns. City zette een counter op na een afgeslagen West Brom-corner en Adam Johnson zette voor richting Jô. De Braziliaan schoot hard binnen en bracht City zo de voorsprong.

De druk van de thuisploeg nam daarna echter toe. Given hield zijn team op de been met uitstekende reddingen op schoten van Somen Tchoyi en Roman Bednar. Bednar hielp even later zelf een kans om zeep. Omdat City naliet de score verder uit te breiden, ging West Brom geloven in een stunt tegen de sterrenploeg van Mancini. Gianni Zuiverloon probeerde het tien minuten na rust maar eens van afstand en schoot onberispelijk raak. Twee minuten later zette Simon Cox het thuisstadion op zijn kop met de 2-1, nadat hij door de defensie van City heen naar binnen trok en uithaalde. Mancini bracht vervolgens James Milner en David Silva, maar die wissels brachten geen uitkomst.

Bezig met laden …