voetbalzone

Zuiverloon mag trip WBA laten schieten

10 jul 2008, 15:21
Laatst bijgewerkt: 10 jul 2008, 15:21
Advertentie
De meeste clubcoaches verzetten zich hevig tegen de Olympische Spelen, maar Tony Mowbray weigert om lastig te doen. De oefenmeester van West Bromwich Albion stuurt de kersverse aanwinst Gianni Zuiverloon met liefde naar Peking. Sterker nog, hij geeft de Nederlander een week vrij om zich optimaal voor te kunnen bereiden.

West Bromwich Albion begint aankomende zondag aan een oefentrip door Nederland en Duitsland. Zuiverloon, die zich op 19 juli moet melden in het trainingskamp van Jong Oranje, hoeft van Mowbray niet mee. De trainer ziet liever dat de rechtsback zijn rust pakt voordat hij begint aan de Olympische Spelen.

"Toen we Gianni kochten wisten we dat hij naar Peking zou gaan", legde de coach uit op de officiële website van de club. "Hij is een belangrijke pion in het Olympische elftal en we mogen hem die ervaring niet afpakken. Het ligt aan Gianni zelf hoelang we hem kwijt zijn. Als Nederland het slecht doet op de Spelen, hebben we hem eerder terug."

Mowbray denkt dat Zuiverloon de week rust goed kan gebruiken. "Hij is vrij laat gestopt met voetballen. Ik heb hem een week of vier geleden nog zien spelen met Oranje Onder-21", verwijst de coach naar het oefentoernooi dat de ploeg van bondscoach Foppe de Haan afwerkte in Zweden. "Hij krijgt een week vrij en mag zich dan gaan voorbereiden op het Olympische voetbaltoernooi in Peking."
Bezig met laden …