voetbalzone

Zuma: 'Het toernooi verloopt uitstekend, we zijn erg tevreden'

Peter Nusselder02 jul 2010, 11:25
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2010, 11:25
Advertentie

President Jacob Zuma van Zuid-Afrika is tot op heden erg te spreken over het WK dat in zijn land georganiseerd wordt. Het eerste toernooi om de wereldtitel op Afrikaanse bodem verloopt volgens de politicus zonder noemenswaardige problemen. "Ik denk dat het toernooi uitstekend verloopt en we zijn erg blij, alle Zuid-Afrikanen zijn blij", vertelt hij op de website van wereldvoetbalbond FIFA.

/

"Je hoeft alleen maar te kijken naar de reactie van de mensen tijdens alle wedstrijden", onderbouwt Zuma zijn standpunt. "Ik moet ook zeggen dat de internationale gemeenschap erg blij is met dit toernooi. Het enthousiasme dat ik opmerk bij andere staatfhoofden is ongelooflijk. Dit is nu al een zeer succesvol toernooi, zonder enige twijfel", vindt de president.

"Ik denk dat we bewezen hebben dat niet alleen Zuid-Afrika, maar het hele continent Afrika in staat is om zo'n groot evenement te organiseren. Gezien de scepsis vooraf was het ook erg belangrijk voor ons om van dit WK een succes te maken. Maar onthoud dat wij Zuid-Afrikanen trots zijn op het feit dat we elke uitdaging aankunnen. We hebben de apartheid ook achter ons kunnen laten."

Bezig met laden …