voetbalzone

Zurawski redt Maaskant en rode Boukhari in Poolse beker

Erik van Dam27 okt 2010, 09:17
Laatst bijgewerkt: 27 okt 2010, 09:17
Advertentie

Drie dagen na de 5-2 overwinning in de Ekstraklasa heeft Wisla Kraków opnieuw goede zaken gedaan. De formatie van Robert Maaskant verschafte zich een weg naar de kwartfinales van het Poolse bekertoernooi door met 1-0 te winnen van Widzew Lodz. Lang zag het er naar uit dat de confrontatie de verlenging inging, maar een late treffer van Maciej Zurawski bood uitkomst.

Tot afgelopen zaterdag hadden Maaskant en consorten al vele weken op rij niet gewonnen. De ruime zege in de competitie gaf echter een goed gevoel voor de bekerconfrontatie met Widzew Lodz. Zurawski, deze zomer overgekomen van Omonia Nicosia en teruggekeerd op het oude nest, nam vier minuten voor het einde het enige doelpunt van de avond voor zijn rekening.

Zowel Wisla als Widzew stond op dat moment nog maar met tien man op het veld. In de 78ste minuut was Nourdin Boukhari met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd bij de thuisclub; aan de andere kant haalde Carlos Tome Dudu het einde niet. Wisla schaarde zich met de overwinning bij de laatste acht teams in de beker. In 2003 won Biala Gwiazda voor het laatst de trofee.

Bezig met laden …