Zusje van Reece James redt Wiegman: Engeland op randje knock-outfase

Het Engelse vrouwenelftal heeft opnieuw een benauwde overwinning geboekt in de strijd om de wereldtitel. Met een 1-0 overwinning op Denemarken hebben the Lionesses een reuzenstap gezet richting de achtste finales. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Lauren James, het zusje van Chelsea-verdediger Reece James.

Bijzonderheden
Al na zes minuten spelen opende James, net als haar broer spelend bij Chelsea, de score. Met een fraai afstandsschot zette de aanvalster de ploeg van Sarina Wiegman op voorsprong. Engeland kreeg wat kansen om de voorsprong te verdubbelen in het restant van de eerste helft, maar meer doelpunten bleven uit. Ook Denemarken kwam er af en toe gevaarlijk uit. Het uitvallen van Keira Walsh vlak voor rust was een behoorlijke smet op de overwinning voor Wiegman, zeker daar het een serieuze blessure oogde. In de tweede helft veranderde het spelbeeld weinig. Het was Denemarken echter dat vlak voor tijd een levensgrote kans kreeg op de gelijkmaker. Invalster Amalie Vangsgaard kopte de bal via de paal net naast. Zo bleef de nipte voorsprong behouden, waarmee Wiegman, evenals Andries Jonker, met één been in de volgende ronde staat.

Engeland - Denemarken 1-0