voetbalzone

Zwaanswijk doet North Queensland voor tweede keer de das om

Erik van Dam05 nov 2010, 15:06
Laatst bijgewerkt: 05 nov 2010, 15:06
Advertentie

Patrick Zwaanswijk blijkt dit seizoen een plaaggeest voor North Queensland. De ex-verdediger van NAC Breda en FC Utrecht maakte begin vorige maand in de negentigste minuut het winnende doelpunt voor Central Coast Mariners (3-2) en was vrijdag (plaatselijke tijd) weer de gevierde man voor zijn team. Opnieuw verloor North Queensland door een goal van de Nederlander (1-0).

Zwaanswijk (35) trok afgelopen zomer naar de andere kant van de wereld, voor een tweejarig contract in Chittaway Bay. Hij is een vaste waarde bij de nummer drie, die hard aan de weg timmert om koploper Brisbane Roar en nummer twee Adelaide United te bedreigen in de titelstrijd. Vorige maand al zorgde Zwaanswijk er met een zeer laat doelpunt voor dat de Mariners wonnen van North Queensland.

Nu streden de twee teams voor de tweede maal in korte tijd tegen elkaar. Na iets meer dan een halfuur spelen kopte Zwaanswijk uit een hoekschop raak en hielp hij Mariners aan de overwinning. Zijn team staat nu nog vijf punten achter op de koploper, maar heeft wel twee wedstrijden minder gespeeld. Als de Mariners op deze manier doorgaan, kunnen Zwaanswijk en zijn teamgenoten Brisbane Roar van de leidende plaats stoten.

Bezig met laden …