Zwak AGOVV ontsnapt in Volendam aan verlies met dubbele cijfers

Daniel Cabot Kerkdijk24 okt 2011, 21:50
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2011, 21:50

FC Volendam heeft maandag uitgehaald tegen AGOVV Apeldoorn. In het Kras Stadion in Volendam werd met 6-1 gewonnen. Jack Tuyp was met drie treffers de grote man. Door de zege stijgen de Noord-Hollanders drie posities naar de vierde plek, terwijl AGOVV laatste blijft in de Jupiler League.

/

In de beginfase van het duel hielden de bezoekers uit Apeldoorn zich nog redelijk staande. Volendam kwam weliswaar snel op voorsprong, maar Receveur bracht de stand weer in evenwicht. Toen Volendam via Tuyp en Ricky Kruys nog voor rust op 3-1 kwam, was het verzet van de hekkensluiter gebroken.

De kwaliteitsarme Apeldoorners werden na rust compleet weggespeeld door de ploeg van Gert Kruys, die makkelijk tien doelpunten had kunnen maken.Tuyp (2x) en Roy Bakkenes zorgden voor de eindstand. Tim Receveur maakte in het eerste bedrijf de uiteindelijke eretreffer van de zielloze Gelderlanders.