Zwak Fenerbahçe loopt uit op concurrentie, Babel krijgt rode kaart

Gijs Freriks07 dec 2013, 18:55
Laatst bijgewerkt: 07 dec 2013, 18:55

Fenerbahçe is niet voor het eerst dit seizoen in de slotfase aan puntverlies ontsnapt. De club uit Istanbul stelde in de uitwedstrijd tegen Rizespor teleur, maar Pierre Webó schonk de koploper van de Süper Lig de drie punten. Fener, dat woensdag nog door het nietige Fethiyespor werd uitgeschakeld in de beker, is nu al dertien wedstrijden ongeslagen in de competitie. Achtervolger Kasimpasa kwam zaterdagavond niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Antalyaspor en heeft nu acht punten minder dan Fenerbahçe.

Rizespor - Fenerbahçe 1-2
Met Dirk Kuyt in de basis werkte Fenerbahçe een bedroevend slechte wedstrijd af in de Zwarte Zee-regio. De bezoekers kwamen al na elf minuten op achterstand door een doelpunt van Leonard Kweuke, die een rebound binnenschoot. De ploeg van Ersun Yanal was erg slordig en had al gauw op een ruimere achterstand kunnen komen, ware het niet dat Kweuke naast schoot. Naarmate de helft vorderde werd Fenerbahçe iets sterker, maar verder dan een schot op de paal van Kuyt kwam men aanvankelijk niet. Op slag van rust zorgde een dood spelmoment echter voor de gelijkmaker: Cristian Baroni krulde een vrije trap in de kruising. De Gele Kanaries gingen in de tweede helft op jacht naar de winnende treffer. Na 55 minuten kreeg Moussa Sow een goede kans, maar hij kon een pass van Emmanuel Emenike niet controleren. Invaller Webó bezorgde de bezoekers zeven minuten voor tijd uiteindelijk het volle pond in Rize.

Antalyaspor - Kasimpasa 1-1
Het Kasimpasa van Shota Arveladze hoopte in het spoor te blijven van Fenerbahçe, maar de achterstand op de lijstaanvoerder van de Turkse competitie groeide met twee punten. Apaçiler, met Ryan Donk en Ryan Babel in de basis, kwam na 55 minuten op voorsprong door een doelpunt van voormalig Roda JC-aanvaller Sanharib Malki. Wederson trok de stand echter gelijk en daar bleef het bij. Kasimpasa eindigde de wedstrijd met negen man, want Ilhan Eker kreeg een tweede gele kaart en Babel een directe rode. Bij Antalyaspor moest Isaac Promise voortijdig het veld verlaten.