voetbalzone

Zwakke seizoensstart kost Van der Gaag de kop bij Marítimo

Erik van Dam14 sep 2010, 17:30
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2010, 17:30
Advertentie

Mitchell van der Gaag is niet langer trainer van het Portugese Marítimo. De 38-jarige Nederlander stond sinds oktober vorig jaar definitief als coach voor de selectie, maar de zwakke start van het huidige seizoen is hem fataal geworden. Record meldt dat clubpreses Carlos Pereira heeft besloten zijn trainer te laten gaan.

Vorig seizoen begon Carlos Carvalhal het seizoen 2009/10 als coach, maar hij werd in september op straat gezet. Van der Gaag, die zelf jaren voor Marítimo speelde en er assistent-trainer was, mocht het vervolgens op interim-basis proberen. Vlot daarna kreeg hij definitief de verantwoordelijkheid over de resultaten. Hij sloot het jaar af met een knappe vijfde plaats.

Dit seizoen is alles echter anders; in Europa werd Marítimo in de laatste voorronde voor de Europa League geklopt door BATE Borisov en in de competitie gingen drie van de vier eerste duels verloren. Tegen Vitória Setúbal, Sporting Portugal en Sporting Braga werden nul punten gepakt. Zondag kwam het eerste punt binnen; het werd 1-1 tegen Paços Ferreira.

Van der Gaag, die in Nederland onder meer voor FC Utrecht en PSV speelde, stond in zijn actieve carrière vijf seizoenen bij de Portugese club onder contract. Het is nog onduidelijk was hij nu gaat doen en wie zijn taken over zal nemen. Marítimo doet daar nog geen mededelingen over. Komend weekeinde staat in ieder geval het treffen met Beira-Mar op het programma.

Bezig met laden …