voetbalzone

Zwakke start kost trainer van De Graaf in Schotland na zeven duels de kop

Erik van Dam04 okt 2010, 10:59
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2010, 10:59
Advertentie

Edwin de Graaf zal binnenkort een nieuwe trainer mogen verwelkomen. De middenvelder zette afgelopen zomer zijn handtekening bij het Schotse Hibernian en hoopte lang met trainer John Hughes samen te kunnen werken. Hughes (46) heeft na zeven duels besloten 'in goed overleg' te vertrekken. Hij was bezig aan zijn tweede jaar en leidde Hibs vorig seizoen nog naar de vierde plaats.

Na de nederlaag van zaterdag tegen St. Johnstone (2-0) zei Hughes nog dat hij bleef geloven in de vooruitgang van Hibernian. “De huidige reeks doet niemand méér pijn dan mij”, gaf hij toen aan. “We willen de zaken omdraaien. Ik weet wat ik in huis heb en wat er moet gebeuren.” De tiende plaats na zeven speelronden is hem echter toch fataal geworden. Er volgde een gesprek met de clubleiding en vervolgens werd besloten niet meer samen verder te gaan.

“John heeft hier goed werk verricht en was een gewaardeerde manager voor ons”, stelt voorzitter Rod Petrie tegen BBC Sport. “We danken hem voor zijn eerlijkheid en passie bij deze club.” Hughes laat weten van iedere minuut genoten te hebben. De Graaf, die in zes van de zeven wedstrijden aan de aftrap verscheen, ligt nog tot 2012 vast. Hij zal hopen dat ook de nieuwe trainer het in de aankoop van zijn voorganger ziet zitten.

Bezig met laden …