voetbalzone

Zware straf voor Zuid-Koreaanse internationals

02 nov 2007, 09:53
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2007, 09:53
Advertentie
De Zuid-Koreaanse (KFA) voetbalbond heeft vier internationals een langdurige schorsing opgelegd. Reden voor de maatregel is dat het viertal zich voorafgaand aan een interland niet aan de normen van de selectie heeft gehouden. Tevens vindt de KFA dat de reputatie van het Zuid-Koreaaanse voetbal een deuk heeft opgelopen.

Lee Woon-jae, Kim Sang-sik, Lee Dong-guk en Woo Sung-yong vonden zich op 14 juli, vlak voor het duel met Bahrein, in vrouwelijk gezelschap en deden zich tegoed aan alcoholische geneugten. Een dag later maakten de spelers een alles behalve fitte indruk en werd de interland met 2-1 verloren.

De KFA heeft de spelers nu een schorsing van één jaar opgelegd, een excuusrede van aanvoerder Lee Won-jae ten spijt. De captain meldde achteraf dat hij en zijn ploeggenoten een ‘morele opkikker’ voor het duel met Bahrein nodig hadden en dit de reden was om de bloemetjes een flink buiten te gaan zetten.

Het leverde Lee Won-jae en zijn drie teamgenoten niet alleen een schorsing op. De eerste genoemde heeft volgens persbureau Reuters tevens een taakstraf van tachtig uur gekregen, de drie andere zondaars zullen veertig uur dienstverlening moeten uitvoeren.
Bezig met laden …