voetbalzone

Zweden hadden 'pech': 'Operatie geslaagd, maar de patiënt overleden'

Erik van Dam15 jun 2012, 23:50
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2012, 23:50
Advertentie

Nadat Ierland donderdagavond al werd geëlimineerd door Spanje, rekende Engeland vrijdag af met Zweden in de groepsfase van het EK. Het team van Erik Hamrén, dat in de kwalificatiecyclus groepsgenoot was van Nederland, kan alvast de terugvlucht gaan boeken. De 2-1 nederlaag tegen Oekraïne moest gewroken worden, maar het lukte niet the Three Lions op de knieën te krijgen. Hamrén was niet compleet ontevreden.

/

“We hebben de mentaliteit, werklust en houding getoond die ik wilde zien”, merkt de bondscoach op na de 3-2 nederlaag. “We hebben de moed gehad te spelen zoals we dat kunnen. Maar om wedstrijden winnend af te sluiten heb je ook wat mazzel nodig. Dat hadden wij niet”, aldus Hamrén. Hij greep naar een Zweedse uitdrukking om aan te geven dat het EK voor hem geen kansloze missie is geweest.

“De operatie ging heel goed en is geslaagd, maar toch is de patiënt overleden. Dat is hoe ik het vandaag ervaar”, aldus Hamrén. Het stukje geluk dat de Zweden ontbrak was volgens hem wel zichtbaar bij de tegenstander. “Die laatste goal was meer een toevalstreffer”, wees hij op de rake hakbal van Danny Welbeck, iets meer dan tien minuten voor tijd. Dat was de 3-2 voor de Engelsen, die uiteindelijk voldoende bleek.

Bezig met laden …