voetbalzone

Zweden juichen na ‘kopie’ van beroemde goal Van Basten

Erik van Dam08 jul 2010, 13:09
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2010, 13:09
Advertentie

De Zweedse aanvaller Linus Hallenius heeft de nodige complimenten gekregen voor een doelpunt van grote klasse. De 21-jarige spits van Hammarby, die zich dit seizoen onderscheidde door al elf keer te scoren in twaalf optredens voor zijn club, scoorde eind vorige maand op formidabele wijze. In Zweden wordt de vergelijking getrokken met Marco van Basten.

Hallenius, die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de Zweedse nummer tien, maakte in de competitiewedstrijd tegen Syrianska een wel heel fraai doelpunt. Hij nam in het duel een vrije trap aan en controleerde de bal behendig; vervolgens verschalkte hij zijn tegenstander en schoot hij uit een schier onmogelijke hoek binnen achter de keeper van Syrianska.

Het doelpunt van de aanvaller doet denken aan dat van Van Basten tijdens het EK van 1988. De oud-speler en –bondscoach van Oranje scoorde tegen de Sovjet-Unie op vergelijkbare wijze, al was de impact van dat doelpunt toen vele malen groter. Nederland won mede dankzij de goal van Van Basten namelijk de Europese titel in de EK-finale.

Bezig met laden …