voetbalzone

‘Zweden probeert Ronaldo te stoppen, maar we zijn niet van hem afhankelijk’

Gijs Freriks18 nov 2013, 20:10
Laatst bijgewerkt: 18 nov 2013, 20:10
Advertentie
/

De Portugese nationale ploeg is volgens Paulo Bento niet teveel afhankelijk van Cristiano Ronaldo. De Zuid-Europeanen hadden het vrijdag lastig in de eerste play-offwedstrijd voor het WK tegen Zweden, maar de steraanvaller van Real Madrid maakte met een late kopbal uiteindelijk het verschil. Het lijkt in Stockholm opnieuw van CR7 te moeten komen, maar dat bestrijdt Bento.

“We moeten de organisatie van Zweden verstoren en Zlatan Ibrahimovic stoppen”, zegt de bondscoach van A Selecção tijdens de persconferentie. “Er is echter geen manier om één speler in je eentje te stoppen, we moeten het samen doen. Zweden zal ook met zijn hele team Ronaldo proberen te stoppen, maar wij zijn aanvallend niet alleen enkel van Ronaldo afhankelijk. Als zij Ronaldo neutraliseren, geeft dat andere spelers de kans om van de ruimtes te profiteren en te scoren.”

Ibrahimovic was in Lissabon relatief onzichtbaar, maar Bento weet dat de aanvaller van Paris Saint-Germain uit het niets een doelpunt kan maken. Hij is dan ook op zijn hoede: “Iedereen kent zijn kwaliteit. Maar we moeten net zo spelen als in de eerste wedstrijd en proberen om als team tegen Zweden te domineren en ons niet alleen op één speler te richten.” De laatste keer dat Portugal afwezig was op een WK, was in 1998.

Bezig met laden …