Zweden succesvol in Oostenrijk, Bulgarije baalt

11 feb 2009, 21:51
Laatst bijgewerkt: 11 feb 2009, 21:51
Zweden heeft in haar eerste wedstrijd van het nieuwe kalenderjaar aan het vertrouwen kunnen werken. De Scandinaviërs hadden op bezoek bij Oostenrijk geen moeite met de opponent en won eenvoudig met 0-2. Ook Bulgarije had aan het zelfvertrouwen kunnen werken, maar zij deed niets met het overwicht tegen Zwitserland. De wedstrijd eindigde in een remise: 1-1.

Oostenrijk – Zweden 0-2
Voor Oostenrijk, met Twente-aanvaller Marko Arnautovic in de basis, is het nieuwe kalenderjaar teleurstellend begonnen. In eigen huis kon de ploeg geen vuist maken tegen Zweden, dat al vroeg in de wedstrijd een enorme kans kreeg om op voorsprong te komen. Markus Rosenberg faalde echter oog in oog met Alexander Manninger, die de poging van de aanvaller onschadelijk maakte.

Rassmus Elm, die evenals broer en Heerenveen-speler Viktor in de basis stond, liet na rust zien hoe het wel moest. De middenvelder knalde de bal in de lange hoek en zag Kim Källström vijf minuten later voor de eindstand zorgen. De spelmaker benutte een strafschop die was gegeven na een overtreding van Martin Stranzl. De voorsprong werd hierna eenvoudig verdedigd.

Zwitserland – Bulgarije 1-1
Met veel moeite hield Zwitserland een punt over aan het duel met Bulgarije. De Zwitsers hadden in eigen huis veel moeite met de opponent, die het in de kwalificatiereeks zo moeilijk heeft en slechts drie punten uit evenzoveel duels vergaarde. Daar was in het oefenduel met Zwitserland weinig van te merken. De equipe maakte een frisse indruk en kwam na een half uur spelen verdiend op voorsprong.

Na een kort genomen hoekschop werd Ivelin Popov vrijgespeeld, die de ruimte vond voor een verwoestend schot: 0-1. Even later kreeg Dimitar Berbatov een grote kans om de marge te verdubbelen, maar de spits van Manchester United faalde jammerlijk. Benjamin Huggel deed dat vlak voor rust aan de overkant niet. De middenvelder werd bereikt door aanvoerder Alexander Frei en prikte de gelijkmaker binnen.