voetbalzone

Zweedse ploeg trekt zich terug na 21 tegengoals van één speler

Thijs Post12 aug 2014, 21:20
Laatst bijgewerkt: 12 aug 2014, 21:20
Advertentie

In de zevende divisie in Zweden knalde Yanick Manzizila een zestig jaar oud Zweeds record uit de boeken. De aanvaller van Kongo United scoorde liefst 21 keer in het met 30-0 gewonnen duel met Balrog Botkyrka Sodertaelje. Een nationaal record, zo bevestigde de Zweedse voetbalhistoricus en statistiekenverzamelaar Claes-Goran Bengtsson aan persbureau Reuters. Alleen: de doelpunten werden geschrapt.

Balrog, dat drie keer rood kreeg in de ontmoeting, heeft het team direct na de werkelijk gigantische nederlaag teruggetrokken uit de competitie. De 21 doelpunten die Manzizila maakte tegen Balrog tellen niet mee voor zijn seizoenstotaal. Het record blijft wel staan. “Ik kan er weinig aan doen, maar ik ben blij dat ik het Zweeds record van meeste doelpunten in een wedstrijd heb verbroken", zegt de aanvaller.

Manzizila had vooraf al wel verwacht dat hij vaak zou scoren tegen Balrog. “In het verleden heb ik al eens twaalf doelpunten gemaakt tegen deze tegenstander, dus ik wist dat de kans aanwezig was. Ik ben blij met het verbreken van het record en ik hoop dat ik dit seizoen in totaal honderd goals ga maken.”

Bezig met laden …