voetbalzone

Zwitserland doet dankzij Internazionale-aanvaller op de valreep goede zaken

Thijs Post14 jun 2015, 22:39
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2015, 22:39
Advertentie

Achter het ongenaakbare Engeland zijn Slovenië en Zwitserland de landen die gaan strijden om de tweede plek in EK-kwalificatiegroep E. Omdat Slovenië zondag al had verloren van Engeland, wist Zwitserland dat het goede zaken kon doen tegen Litouwen. De Zwitsers ontdeden zich pas in de slotfase van de stugge tegenstand (1-2), waardoor het verschil met Slovenië nu drie punten is.

Zwitserland trad aan met grote namen als Juventus-verdediger Stephan Lichtsteiner, die nog in de Champions League-finale speelde, en Internazionale-aanvaller Xherdan Shaqiri, maar de mannen uit het Alpenland kwamen er maar niet door tegen Litouwen. Het thuisland zal al tevreden zijn geweest met de ruststand van 0-0, maar na de pauze kwam Litouwen ook nog eens op voorsprong.

Fedor Chernykh verschalkte keeper Yann Sommer. De Zwitsers wisten dat ze in de achtervolging moeten en plots lukte het wel: na goed werk van Fabian Schär kon spits Josip Drmic afwerken. Na die gelijkmaker kreeg Zwitserland mogelijkheden op meer. Shaqiri miste een dot van een kans en diezelfde Shaqiri zag een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel. Het leek een puntendeling te worden, maar in de absolute slotfase kreeg Shaqiri alsnog loon naar werken.

Bezig met laden …